Nog enkele foto's van de vorderende werken aan de toren en voorgevel van de kerk.


Momenteel zijn de meeste kapotte stenen vervangen door nieuwe en wordt binnenkort alles terug opgevoegd. Op de werfvergadering van maandag 23 september werden de oppervlakten van de nieuwe stenen opgemeten door de architect Thierry Logier en namens de gemeente Lichtervelde Joost Vanderhaeghe samen met de verantwoordelijke van het aannemersbedrijf Aquastra uit Lauwe. We zien op de foto's ook enkele werknemers van de bouwonderneming. De werken zullen vermoedelijk nog tot eind november duren. Als je de verschillen merkt bij de vorige foto's zal de herstelde toren en voorgevel er prachtig uitzien.

 

 


Nu de doeken rond de toren zijn weggenomen, kan het echte herstelwerk beginnen.

Hierbij een aantal foto's genomen vanop de stelling tijdens de werkvergadering van 2 september. Zo te zien waren de werken meer dan nodig.

Deze werkzaamheden zullen nog enkele maanden in beslag nemen. Het beoogde resultaat kunnen we het best illustreren met deze foto van een stukje terug opgemetste muur van 1 van de hoektorentjes.


 

Wie de voorbije weken het centrum van Lichtervelde binnenkwam, zag ongetwijfeld dat de toren van de Sint-Jacobuskerk momenteel volledig ingepakt in de steigers staat.
Enige tijd geleden stelden we vast dat stukken van de voorgevel afbrokkelden.
Om erger te voorkomen, moeten dus dringend herstellingswerken uitgevoerd worden.
De restauratiewerken verlopen in verschillende fases.
In de eerste fase worden de kerktoren, de voorgevel, de glasramen en delen van het dak onder handen genomen.
Via deze nieuwe rubriek brengen we jullie enkele unieke foto's genomen vanop het werkplatform.
Hopelijk kunnen we vanaf het najaar weer genieten van een volledig veilig kerkgebouw.