Een samenwerking van OKRA, SAMANA, PASTORALE EENHEID (PE) St.Margaretha..

 

Hier wordt een ontdekkingstocht naar het leven van de norbertijnen van Averbode aangeboden. Je krijgt een open kijk op de inspiratie en drijfveren van de gemeenschap. Je verneemt hoe een abdijdag eruit ziet en welke taken worden verricht. Ook over het gebedsleven en de bewogen inzet voor medemensen krijg je heel wat informatie.

Aan de Westpoort van de abdij  bevindt zich het belevingscentrum “Het Moment”. Er is een abdijcafé met huisbrouwerij, de abdijwinkel, een bakkerij en een kaasrijperij.

De Abdij van Averbode is ook een van de poorten tot het Merodegebied. Dat gebied ontstond toen prins de Merode 1.500 hectare van zijn bos- en natuurgebieden verkocht. Vandaag is het een openbaar natuurgebied met een omvang die uniek is in Vlaanderen. Je wandelt hier door bossen, velden, heide en vennen. Elk stukje natuur biedt je weer een andere belevenis.

(Kleine verplaatsingen  – rolstoelen kunnen mee)

Verloop van de namiddag .

  • 11u45              STIPT Vertrek van de bus  aan de parking Aquafin ( Astridlaan)
  • 14uoo              Ontvangst bij een tas koffie of thee
  • 14u30              rondleiding in de abdij     
  • 15u30              Conferentie + vraaggesprek over abdijmensen  
  • 16u30              Verplaatsing naar het Moment winkelbezoek / glas bier drinken   
  • 18u00              Vespers
  • 18u35              Goed gevuld broodbuffet met abdijkaas en allerlei beleg , koffie of thee
  • 19u30              vertrek naar huis    

Prijs : 45 euro  (voor het totaalpakket )

  • Kaarten  te verkrijgen bij Waerlop A-M  Roeselarebaan 42 Tel. 051 72 33 07  ( vanaf 18 u).
  • Op maandag 4 maart is er ook kaartverkoop in zaal Ten Boomgaerde ( 9 u tot 11 u)

DEFINITIEF ingeschreven na betaling. (ten laatste 14 maart)
De aangekochte kaarten zijn niet terug betaalbaar.


 

Beste ouders,

In de loop van het voorbije jaar werd in uw gezin een kindje gedoopt. De parochiegemeenschap wenst jullie van harte proficiat! Ter gelegenheid van Lichtmis nodigen we jullie, samen met jullie kindje, uit op zaterdag 1 februari 2020 om 18u30 in de Sint-Jacobuskerk te Lichtervelde. Gelieve vooraan plaats te nemen. Tijdens de viering is er een kinderzegening voorzien en krijgt u het doopselschelpje mee. U ontvangt ook een kaartje met alle namen van de kindjes die gedoopt werden vanaf Lichtmis 2019 tot Lichtmis 2020. Nadien bieden we jullie graag – gratis - een koffietafel (koeken- en rozijnenbrood, koffie en chocomelk) aan in OC “De Schouw” (Tweelindenstraat, Lichtervelde). Jullie gedoopte, broertjes, zusjes, peter en meter en grootouders zijn natuurlijk ook hartelijk welkom. Het is een gelegenheid om kennis te maken met andere gezinnen van de parochie.

INSCHRIJVEN HIERVOOR IS VERPLICHT tegen zaterdag 25/1/20 bij parochieassistent Thea Levrouw, 0498/627033, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hopend dat jullie er bij zullen zijn, wensen wij jullie nu al van harte welkom.

Indien u niet aanwezig kunt zijn en toch graag het doopselschelpje van uw kindje wil ontvangen, graag een seintje vooraf.

Gezinsbond – Femma – KVLV (Lichtervelde, Sint-Henricus) – markant – de Pastoor – werkgroep dooppastoraal - de parochieassistent